en fy eu mk sl ga

Druge besede

2016-03-08 09:45 —

Javni razpis/povabilo za slovenske avtorje

Rezidenca bo organizirana v sklopu projekta Druge besede/Other words, katerega cilj je pomagati literaturi, napisani v majhnih in manjšinskih jezikih, da postane bolj prepoznavna. Bistvo projekta Other Words/Druge besede, temelječega na mednarodni partnerski mreži, je vzpostavitev okrožja kreativnih postavitev za pisatelje iz Evrope, ki ustvarjajo v majhnih in manjšinskih jezikih.

Društvo za sodobno umetnost X-OP bo za za plačano rezidenco izbralo pisatelja, ki piše in ustvarja v slovenskem jeziku. Izbrani avtor bo na Irskem bival v časovnem obdobju med junijem in avgustom 2016.

Na ta razpis se lahko prijavijo pisatelji z literarnimi projekti, ki vključujejo leposlovje, poezijo, neleposlovje/stvarno literaturo (eseji, spomini), grafične romane, literarne kritike, sodobno  biografsko/avtobiografsko literaturo, scenarije in gledališče (religiozni, vzgojnoizobraževalni in akademski teksti so izključeni). Delo, ki ga bo ustvaril rezidenčni pisatelj, mora imeti določeno integriteto, vendar pa je lahko del širšega projekta (na primer, poglavje v romanu).

Ključna za rezidenco je interakcija z lokalno skupnostjo. Predstavitve, dogodki, delavnice ... Prosimo, da v svoje projektne predloge vključite tudi vaše kreativne ideje za načine, kako doseči to interakcijo oziroma vključevanje!

Svoje predloge (500-2000 besed), skupaj s posodobljenim CV-jem, ki prikazuje literarne dosežke in kariero, pošljite na elektronski naslov:

otherwordslovenia@gmail.com

Rok za prijavo: 30.4.2016

 

Projekt Druge besede/Other Words za rezidenco ponuja:

Kritje povratnih potnih stroškov za Irsko (pot tja in nazaj)

Kritje nastanitvenih stroškov

Žepnino/dnevnice

Štipendijo

Objavo teksta na Other words spletni strani (tekst bo preveden v 5 jezikov)

Objavo teksta v tiskani obliki (tekst bo preveden v 5 jezikov)

Mednarodna ocena/predvidevanje (international projection)

 

Več o projektu si lahko preberete na: www.otherwordsliterature.eu